Poikilo-museot

Kouvolatalossa on kaksi museota kätevästi saman katon alla: taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo Poikilo. Pääsyliput museoihin Poikilon museokaupasta. Museokaupan valikoimista löydät itselle tai lahjaksi paikallisia tuotteita ja kiinnostavia julkaisuja. Museokaupasta voit ostaa myös Museokortin.

Poikilo-museoiden näyttelytila

Museoiden näyttelyissä pääsee tutustumaan kuvataiteeseen tai paikallishistoriaan – tai kumpaankin, jos ei kiire paina. Museot järjestävät myös tapahtumia ja osallistuvat yhteisten tapahtumien järjestämiseen esimerkiksi Tunne-ryhmän kanssa.

Taidemuseossa pääsee samalla käynnillä katsomaan Kouvolan kuvataiteilijat ry:n Kouta-gallerian näyttelyyn, joka vaihtuu kuukauden välein. Kouvolatalon toisessa kerroksessa on myös Poikilo-galleria, johon on aina maksuton sisäänpääsy.

Kahvila-ravintola Sävel Bistro

Kahvila-ravintola Sävel Bistron ruokailusali
Sävel Bistron ruokailusali

Lounasta ja kahvia Kouvolatalossa on saatavilla kahvila-ravintola Sävel Bistrosta. Ravintolan omistaja: Sari Tallgren, puh. 010 666 1021, 010 666 1023 tai pito.bistro(at)kolumbus.fi.

Aukioloajat:
Ma 9:00 – 17:00
Ti 9:00 – 18:00 
Ke 9:00 – 18:00 
To 9:00 – 18:00 
Pe 9:00 – 15:00

Pohjois-Kymen musiikkiopisto

Pohjois-Kymen musiikkiopisto PKMO on Suomen suurimpiin kuuluva yksityinen, säveltaiteen perusopetusta antava musiikkioppilaitos. Päätoimipaikka Kouvolatalon lisäksi opetuspisteet sijaitsevat eri puolilla Kouvolaa, Iitissä ja Luumäellä. Musiikkileikkikoulusta ammattivalmennukseen ulottuva opetustarjonta kattaa useita soittimia muun muassa laulun, kuorot, yhtyeet sekä orkesterit.

Pohjois-Kymen musiikkiopiston muskarilaiset
Pohjois-Kymen musiikkipiston muskarilaiset esiintymässä Kouvolan-talon Simelius-salissa

PKMO:n siipien suojissa opiskelee noin 1100 (Vuonna 2018) oppilasta ja sieltä kajahtavat Kymi Brass -tapahtuman, oopperaproduktioiden ja konserttien sävelet. Pohjois-Kymen musiikkiopisto verkossa: www.pkmo.fi sekä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kansalaisopisto

Kouvolan kansalaisopisto on kaikkien kouvolalaisten harrastus- ja oppimispaikka. Kouvolatalossa kansalaisopisto järjestää kuvataiteen ja muotoilun opetusta kuten maalausta, kuvanveistoa, keramiikka, piirustusta, tiffany- ja lasinsulatusta, akvarellimaalausta ja paperitaidetta. Kuvataidekouluja on tarjolla lapsille, nuorille ja luovaa kuvallista ilmaisua kehitysvammaisille.

Nainen luomassa taidetta Kansalaisopiston kurssilla

Satubaletti Pikkuballerina

Satubaletti Pikkuballerina tarjoaa satubaletin (lastentanssin) ja baletin alkeiden opetusta sekä tanssitaidekasvatusta. Satubalettitunnit pidetään Kouvolatalon tanssisalilla ja Elimäen Yhtenäiskoululla (Kartanokoululla). Oppilaita Satubaletti Pikkuballerinalla on yli 200 ikäryhmissä 3-7 v.

Pikkuballerinat Kouvola-talolla harjoittelemassa
satubaletti pikkuballerina

Kouvolan Balettikoulu

Kouvolan balettikoulu on toiminut paikkakunnalla jo yli 50 vuoden ajan. Tunnit pidetään keskustan läheisyydessä sijatsevan Kouvolatalon valoisassa ja tilavassa balettisalissa. Liity mukaan ja tutustu baletin ihastuttavaan maailmaan!

Kouvolan balettikoulun balettitanssijoita Kouvola-talolla
Kouvolan balettikoulun balettitanssijoita Kouvolatalolla

Päivitetty 21.9.2020