Poikilo-museot

Kouvolatalossa on kaksi museota kätevästi saman katon alla: taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo Poikilo. Pääsyliput museoihin Poikilon museokaupasta. Museokaupan valikoimista löydät itselle tai lahjaksi paikallisia tuotteita ja kiinnostavia julkaisuja. Museokaupasta voit ostaa myös Museokortin.

Poikilo-museoiden näyttelytila.

Museoiden näyttelyissä pääsee tutustumaan kuvataiteeseen tai paikallishistoriaan – tai kumpaankin, jos ei kiire paina. Museot järjestävät myös tapahtumia ja osallistuvat yhteisten tapahtumien järjestämiseen esimerkiksi Tunne-ryhmän kanssa.

Taidemuseossa pääsee samalla käynnillä katsomaan Kouvolan kuvataiteilijat ry:n Kouta-gallerian näyttelyyn, joka vaihtuu kuukauden välein. Kouvolatalon toisessa kerroksessa on myös Poikilo-galleria, johon on aina maksuton sisäänpääsy.

Pohjois-Kymen musiikkiopisto

Pohjois-Kymen musiikkiopisto PKMO on Suomen suurimpiin kuuluva yksityinen, säveltaiteen perusopetusta antava musiikkioppilaitos. Päätoimipaikka Kouvolatalon lisäksi opetuspisteet sijaitsevat eri puolilla Kouvolaa, Iitissä ja Luumäellä. Musiikkileikkikoulusta ammattivalmennukseen ulottuva opetustarjonta kattaa useita soittimia muun muassa laulun, kuorot, yhtyeet sekä orkesterit.

Pohjois-Kymen musiikkipiston muskarilaiset esiintymässä Kouvolatalon Simelius-salissa.

PKMO:n siipien suojissa opiskelee noin 1100 (Vuonna 2018) oppilasta ja sieltä kajahtavat Kymi Brass -tapahtuman, oopperaproduktioiden ja konserttien sävelet. Pohjois-Kymen musiikkiopisto verkossa: www.pkmo.fi sekä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kansalaisopisto

Kouvolan kansalaisopisto on kaikkien kouvolalaisten harrastus- ja oppimispaikka. Kouvolatalossa kansalaisopisto järjestää kuvataiteen ja muotoilun opetusta kuten maalausta, kuvanveistoa, keramiikka, piirustusta, tiffany- ja lasinsulatusta, akvarellimaalausta ja paperitaidetta. Kuvataidekouluja on tarjolla lapsille, nuorille ja luovaa kuvallista ilmaisua kehitysvammaisille.

Nainen luomassa taidetta Kansalaisopiston kurssilla

Satubaletti Pikkuballerina

Satubaletti Pikkuballerina tarjoaa satubaletin (lastentanssin) ja baletin alkeiden opetusta sekä tanssitaidekasvatusta. Satubalettitunnit pidetään Kouvolatalon tanssisalilla ja Elimäen Yhtenäiskoululla (Kartanokoululla). Oppilaita Satubaletti Pikkuballerinalla on yli 200 ikäryhmissä 3-7 v.

Pikkuballerinat harjoittelemassa Kouvolatalon tanssisalissa.

Kouvolan Balettikoulu

Kouvolan balettikoulu on toiminut paikkakunnalla jo yli 50 vuoden ajan. Tunnit pidetään keskustan läheisyydessä sijatsevan Kouvolatalon valoisassa ja tilavassa balettisalissa. Liity mukaan ja tutustu baletin ihastuttavaan maailmaan!

Kouvolan balettikoulun balettitanssijoita rivissä Kouvolatalon tanssisalissa.

Kulttuurikasvatupalvelut

Kouvolassa on kulttuurikasvatuspalveluissa kolme kulttuurikasvatusohjelmaa: Lennokki – taidekasvatuksen menetelmien tuotettuja vierailuita, työpajoja sekä taidelaitosvierailuita oppimistavoitteiden tukemiseen perusopetuksen oppilaille ja opettajille. Pikku Lennokki – taidekasvatusta päivähoidon lapsille. Kulttuurivirta – kulttuurisen seniori- ja vanhustyön palveluja ikääntyneille.

Aikuinen työpajassa. Kuvassa pieni tuli, jolla lämmitetään keltaista pitkää kapeaa kappaletta.

Kulttuuripalveluiden tapahtumatuotanto

Kouvolassa voit saada kulttuurielämyksiä näyttelyistä, konserteista, teatteri- ja tanssiesityksistä sekä muista paikallisista tapahtumista!

Kaupungin kulttuuripalveluiden tapahtumatuotanto järjestää kaupungin vuotuisjuhlia sekä myös kulttuurikasvatuksen kanssa kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille kohderyhmille.

Kaupungin kulttuuritoiminnassa ovat yhteistyökumppaneina taiteilijat, taidekasvattajat, luovien alojen toimijat, oppilaitokset, taidelaitokset, päivähoito- ja vanhustenpalveluyksiköt sekä järjestöt ja yhdistykset.

Lapset tekevät seinätaidetta.

Päivitetty 15.2.2021