Poikilo-museot

Kouvolatalossa on kaksi museota kätevästi saman katon alla: taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo Poikilo. Museoihin voi ostaa pääsyliput Poikilon museokaupasta, missä voi samalla tehdä pikku ostoksia, vaikkapa nameja, lahjoja, kirjoja tai asusteita.

Poikilo järvessä. Poikilo on muunnos kreikkalaisesta sanasta poikilos, joka merkitsee kirjavaa, moniväristä, moninaista.
Poikilot. Kuva: Pekka Nissinen

Museoidennäyttelyissä pääsee tutustumaan kuvataiteeseen tai paikallishistoriaan – tai kumpaankin, jos ei kiire paina. Museot järjestävät myös tapahtumia ja osallistuvat yhteisten tapahtumien järjestämiseen esimerkiksi Tunne-ryhmän kanssa.

Taidemuseossa pääsee samalla käynnillä katsomaan Kouvolan kuvataiteilijat ry:n Kouta-gallerian näyttelyyn, joka vaihtuu kuukauden välein ja löytyypä Kouvolatalon toisesta kerroksesta vielä Poikilo-galleriakin, johon on aina maksuton sisäänpääsy.

Kahvila-ravintola Sävel Bistro

Kahvila-ravintola Sävel Bistron ruokailusali
Sävel Bistron ruokailusali

Kouvolan balettikoulu on toiminut paikkakunnalla jo yli 50 vuoden ajan. Tunnit pidetään keskustan läheisyydessä sijatsevan Kouvola-talon valoisassa ja tilavassa balettisalissa. Liity mukaan ja tutustu baletin ihastuttavaan maailmaan!

Lounasta ja kahvia Kouvola-talossa on saatavilla kahvila-ravintola Sävel Bistrosta 

Aukioloajat:
Ma 9:00 – 17:00
Ti 9:00 – 18:00 
Ke 9:00 – 18:00 
To 9:00 – 18:00 
Pe 9:00 – 15:00

Ravintolan omistaja: Sari Tallgren, puh. 010 666 1021 tai 010 666 1023
pito.bistro(at)kolumbus.fi

Pohjois-Kymen musiikkiopisto

Pohjois-Kymen musiikkiopiston muskarilaiset
Pohjois-Kymen musiikkipiston muskarilaiset esiintymässä Kouvolan-talon Simelius-salissa

Pohjois-Kymen musiikkiopisto PKMO on Suomen suurimpiin kuuluva yksityinen, säveltaiteen perusopetusta antava musiikkioppilaitos.

Päätoimipaikka Kouvolatalon lisäksi opetuspisteet sijaitsevat eri puolilla Kouvolaa, Iitissä ja Luumäellä. Musiikkileikkikoulusta ammattivalmennukseen ulottuva opetustarjonta kattaa useita soittimia muun muassa laulun, kuorot, yhtyeet sekä orkesterit.

PKMO:n siipien suojissa opiskelee noin 1100 (Vuonna 2018) oppilasta ja sieltä kajahtavat Kymi Brass -tapahtuman, oopperaproduktioiden ja konserttien sävelet.

Pohjois-Kymen musiikkiopisto verkossa: www.pkmo.fi sekä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kansalaisopisto

Kouvolan kansalaisopiston kuvataidenäyttely
Kouvolan kansalaisopiston kuvataidenäyttely – Kuva Minna Rissanen

Kouvolan kansalaisopisto on kaikkien kouvolalaisten harrastus- ja oppimispaikka. Nuorimmat aloittavat jo vauvana muskariryhmissä vanhempiensa kanssa. Aktiiviset seniorit jatkavat opintojaan yli 90-vuotiaina. Opistossa opiskelee vuosittain noin 20 000 kurssilaista (Vuonna 2018) liki 90 toimipisteessä laajalla alueella Kouvolassa.

Kansalaisopiston kurssitarjonta on monipuolinen ja se pyrkii kehittymään ajan hengessä sekä vastaamaan kouvolalaisten tarpeisiin ja toiveisiin.

Kouvolatalossa kansalaisopisto järjestää kuvataiteen ja muotoilun opetusta kuten maalausta, kuvanveistoa, keramiikka, piirrustusta, tiffany- ja lasinsulatusta, akvarellimaalausta ja paperitaidetta. Kuvataidekouluja on tarjolla sekä varhaisiän lapsille ja nuorille sekä luovaa kuvallista ilmaisua kehitysvammaisille.

Satubaletti Pikkuballerina

Pikkuballerinat Kouvola-talolla harjoittelemassa
satubaletti pikkuballerina

Satubaletti Pikkuballerina tarjoaa satubaletin (lastentanssin) ja baletin alkeiden opetusta sekä tanssitaidekasvatusta. Satubalettitunnit pidetään Kouvola-talon tanssisalilla ja Elimäen Yhtenäiskoululla (Kartanokoululla). Oppilaita Satubaletti Pikkubalerinalla on yli 200 ikäryhmissä 3-7 v.

Kouvolan Balettikoulu

Kouvolan balettikoulun balettitanssijoita Kouvola-talolla
Kouvolan balettikoulun balettitanssijoita Kouvola-talolla

Kouvolan balettikoulu on toiminut paikkakunnalla jo yli 50 vuoden ajan. Tunnit pidetään keskustan läheisyydessä sijatsevan Kouvolatalon valoisassa ja tilavassa balettisalissa. Liity mukaan ja tutustu baletin ihastuttavaan maailmaan!

Päivitetty 12.4.2019