Kouvolatalon esteettömyys

Kouvolatalo on panostanut esteettömyyteensä ja koko talo on täysin esteetön liikunta-, näkö- ja kuulorajoitteisille asiakkaille. Kouvolatalon pääovien edessä on kolme pyörätuoliparkkipaikkaa ja pääovet voi avata avauspainikkeella.

Talossa on kaksi hissiä, joilla pääsee talon jokaiseen kerrokseen. Aulasta noustaan korotettuihin tiloihin, joihin pääsee kulkemaan sekä rappusia, että jarrunauhoilla varustettuja luiskia pitkin. 

Kouvolatalon aula, jossa näkyy pyörätuoliasiakkaita varten oleva luiska.

Salien esteettömyys

Simelius-sali

Simelius-saliin on esteetön sisäänpääsy sekä katsomoon, että lavalle. Katsomo on loivasti lavansuuntaan laskeutuva ja katsomossa on kolme pyörätuolipaikkaa, sekä istumapaikat avustajille. Koko Simelius-sali on katettu induktiosilmukalla. Voit siis istua missä päin tahansa salia tai liikkua salissa vapaasti ilman häiriöitä kuulolaitteessasi.

Katsomon molemmilla reunoilla kulkevilla käytävillä on tarpeeksi tilaa pyörätuolilla liikkumiselle. Käytävien lattioilla on paksu kangasmatto helpottamassa kävelyä ja käytävien reunoilla on koko käytävän mittaiset kädensijat. 

Honka-sali

Honka-salissa on induktiosilmukka koko salin alueella. Voit siis istua missä päin tahansa salia tai liikkua salissa vapaasti ilman häiriöitä kuulolaitteessasi.

Kokoustilat

Kouvolatalossa on kolme kokoustilaa, joihin kaikkiin pääsee pyörätuolilla. Kokoustiloissa on tilaa liikkua, sekä toimia pyörätuolin kanssa. 

Opasteet

Kouvolatalon ala-aulassa heti ulko-ovista tullessa on infotaulu, joka kertoo missä tilassa tapahtuma, kokous tai konsertti järjestetään ja opastaa vieraan nuolilla oikeaan suuntaan.

Kouvolatalon aula ja pääovet. Taustalla narikka ja henkilöhissi.
Kouvolatalon aulassa on infotaulu heti sisään tullessa.

Päivitetty 28.10.2020