Simelius-sali on nimetty filosofian tohtori Aukusti Simeliuksen mukaan (1882-1959), myöhemmin Simojoki, oli suomen kielen lehtori ja toimi Kouvolan Sanomien päätoimittajana, kirjailijana ja musiikinkääntäjänä sekä sanoittajana.

Kouvolatalon pääsali, Simelius-sali on tanssin, teatterin ja musiikin kehto. Monenlaista kiitosta saanut sali muuttuu käden käänteessä kokoustilaksi, tanssilavaksi tai teatterinäyttämöksi. Kattava valo- ja äänilaitteistomme, sekä osaava henkilökuntamme osaa luoda kokonaisuudet tapahtumaan, kuin tapahtumaan, aina taustaäänimaailmoista streamaukseen ja someseiniin.

Simelius-salin katsomo ja näyttämö
Simelius-sali

Salin akustiikka on Kymenlaakson parhaimmistoa ja puheohjelman, paneelin, koulutuksen sekä konsertin järjestämisessä tämä näkyy. Yleisö kuulee ja näkee lavan tapahtumat jokaiselta penkiltä, eikä mikään oleellinen jää huomaamatta.

Katsomo

Simelius-salissa on 311 istumapaikkaa ja kolme pyörätuolipaikkaa. Sali on loivasti laskeutuva esityslavaa kohden, joten jokaiselta istumapaikalta on hyvät näkymät lavalle. 

Kouvolan Sanomat – Fysioterapeutti testasi Kouvolan kulttuuripaikkojen penkkejä” – Kirjoittaja: Anne Penttinen

Joni Erolainen piti Kouvolatalon Simelius-salin penkkiä hyvänä. Siinä sai heti miellyttävän asennon.

+ Penkissä saa heti hyvän asennon, eikä siinä tarvitse kiemurrella.
+ Napakka muttei kova.
+ Selkä onnistuessa miellyttävässä asennossa.

Arvosana: 8,5 (Arvoasteikolla 4-10)

Simelius-salin katsomo lavalta päin
Simelius-salin katsomo

Kiinnostuitko Simelius-salista?

Jätä tarjouspyyntö, soita myyntipalveluumme 020 615 4749 tai 020 615 4026 tai ota yhteyttä sähköpostitse myyntipalvelu@kouvola.fi. Kouvolan kulttuuritalojen myyntipalvelu on avoinna arkisin kello 9-15.

Päivitetty 2.9.2019