Simelius-sali on nimetty filosofian tohtori Aukusti Simeliuksen mukaan (1882-1959), myöhemmin Simojoki, oli suomen kielen lehtori ja toimi Kouvolan Sanomien päätoimittajana, kirjailijana ja musiikinkääntäjänä sekä sanoittajana.

Kouvolatalon pääsali, Simelius-sali on tanssin, teatterin ja musiikin kehto. Monenlaista kiitosta saanut sali muuttuu käden käänteessä kokoustilaksi, tanssilavaksi tai teatterinäyttämöksi. Kattava valo- ja äänilaitteistomme, sekä osaava henkilökuntamme luo kokonaisuudet tapahtumaan, kuin tapahtumaan, aina taustaäänimaailmoista streamaukseen ja someseiniin.

Salin akustiikka on Kymenlaakson parhaimmistoa ja puheohjelman, paneelin, koulutuksen sekä konsertin järjestämisessä tämä näkyy. Yleisö kuulee ja näkee lavan tapahtumat jokaiselta penkiltä, eikä mikään oleellinen jää huomaamatta.

Katsomo

Simelius-salissa on 311 istumapaikkaa ja kolme pyörätuolipaikkaa. Sali on loivasti laskeutuva esityslavaa kohden, joten jokaiselta istumapaikalta on hyvät näkymät lavalle. 

Kouvolan Sanomat – Fysioterapeutti testasi Kouvolan kulttuuripaikkojen penkkejä” – Kirjoittaja: Anne Penttinen

Joni Erolainen piti Kouvolatalon Simelius-salin penkkiä hyvänä. Siinä sai heti miellyttävän asennon.

+ Penkissä saa heti hyvän asennon, eikä siinä tarvitse kiemurrella.
+ Napakka muttei kova.
+ Selkä onnistuessa miellyttävässä asennossa.

Arvosana: 8,5 (Arvoasteikolla 4-10)

Simelius-salin katsomo ja näyttämö
Simelius-sali

Kiinnostuitko Simelius-salista?

Jätä tarjouspyyntö, soita myyntipalveluumme 020 615 4749 tai 020 615 4026 tai ota yhteyttä sähköpostitse myyntipalvelu@kouvola.fi. Kouvolan kulttuuritalojen myyntipalvelu on avoinna arkisin kello 9-15.

Päivitetty 7.11.2019